Pedagoglänkar – ett smidigt sätt att samla och dela lärresurser

För ett par veckor sedan var det premiär för Pedagoglänkar – en kostnadsfri tjänst som närmast kan beskrivas som version av del.icio.us för svenska lärare. Precis som på del.icio.us, registrerar man sig som användare, samlar intressanta länkar och taggar dem med de nyckelord som passar. Länkarna är tillgängliga för alla, och efter varje länk är det möjligt att se vem som adderat den.

Det är mycket smidigt att hänga med i vad som händer på Pedagoglänkar tack vare att innehållet finns tillgängligt som RSS-flöden. Med andra ord kan man välja att prenumera på allt innehåll, enskilda användares länkar eller de ämnesord som är intressanta – och hålla sig ständigt uppdaterad!

Det går också att lägga till andra användare som länkvänner, och följa deras uppdateringar på Pedagoglänkar utan att använda RSS.

I skrivande stund finns det 84 länkar inlagda. Innehållet är av hög kvalitet och täcker ett vidsträckt område, alltifrån Webbmatte till SVT:s Öppna Arkiv och Fotofinnaren. Mängden kan förstås komma att öka snabbt, allt eftersom fler upptäcker tjänsten och registrerar sig!

Pedagoglänkar är ett alldeles utmärkt och lättanvänt sätt att skapa ett öppet och dynamiskt länkarkiv för alla svenska pedagoger som strävar efter att förena IT och lärande!