Omvärldsbloggen avvecklas

Hej alla följare!

Mycket har hänt under de tio åren som bloggen har erbjudit omvärldsbevakning om skolans digitalisering. Bredbandsnätet har byggts ut och idag har svenska skolor bra tillgång till uppkoppling och it-utrusning jämfört med många andra länder i Europa. Många lärare och förskollärare har blivit skickliga i att använda digitala verktyg i undervisningen – och delar med sig av sin kunskap.

Det är många förändringar nu. Förra året beslutade regeringen om en nationell it-strategi och digital kompetens har förtydligats i styrdokumenten. Programmeringen har gjort sitt intåg i skolan. Nu håller skolor, förskolor och vuxenutbildning på att omsätta förändringarna i praktiken. Vi på Skolverket behöver stötta det arbetet på bästa sätt och därför gör vi också förändringar hos oss.

Vi har publicerat en betaversion av nya skolverket.se och under juni kommer du mötas av en helt ny webbplats. Skolans digitalisering kommer att få en egen ingång som samlar allt viktigt och nytt. Även reportage, forskningsbevakning och annat stöd kring skolans digitalisering kommer att finnas på skolverket.se. Omvärldsbloggen avvecklas och vi kommer att ta med delar av materialet från bloggen till den nya webbplatsen.

Tack till alla som har följt bloggen.

Vi vill särskilt tacka Stefan Pålsson som har bloggat med oss under alla åren!

Varmt tack så länge från oss på Skolverket